3 Ağustos 2014 Pazar

Toyota Corolla 1.6 Elegant Özellikleri ve İnceleme (2007-2008 Model)


Toyota Corolla.Toyota tarafından 1966 yılından beri üretilen C Segmenti otomobil modelidir.Toyota Corolla günümüzde 10. neslini yaşamaktadır.Üretildiği yıldan itibaren 32 milyonu aşkın satış rakamıyla Dünya'nın en çok satan otomobil modeli olmayı başarmıştır.

Biz ise bu yazımızda 2007-2008 model Toyota Corolla 1.6 Elegant'ı  inceleyeceğiz.


Piyasa Değeri
Toyota Corolla 1.6 Elegant  modelini satın almak için ülkemizde ki piyasa verilerini incelediğimizde aracın 30-35 bin TL aralığında olduğunu görüyoruz.Ortalama olarak 2007-2008 model bir Toyota Corolla 1.6 Elegant'ın piyasa değeri 33.000 TL olarak göze çarpıyor.


Motor Performansı
Toyota Corolla 1.6 Elegant 1598 cc (1.6) motor hacmine ve 124 hp gücünde bir motora sahiptir.Bu motor gücüyle maksimum oranda ürettiği tork 157 Nm dir.Fabrika verilerine göre araç 0-100 km hızlanmayı 10.4 saniyede gerçekleştirmektedir ve maksimum hızı  195 km  dir.

Yakıt Tüketimi
Toyota Corolla 1.6 Elegant şehir içinde 9 litre/100 km şehir dışında ise 5.8 litre/100 km oranında yakıt tüketmektedir.Karışık kullanımda yakıt tüketimi ortalama olarak 6.9 litre/100 km dir.Aracın yakıt tankı 55 litredir.

Yakıt Tasarrufunun Püf Noktaları
Araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Benzinli araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Dizel araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
LPG'li araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için nasıl vites değiştirmek gerekir videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için araç lastiklerimizde nelere dikkat etmeliyiz videolu anlatım 
Yakıt tasarrufu için yoğun trafikte nasıl araba kullanmak gerekir videolu anlatım 
Otomatik vitesli araçlarda yakıt tasarrufu yapmanın püf noktaları nelerdir videolu anlatım 

Donanım
İncelediğimiz Toyota Corolla 1.6 Elegant iç donanım olarak EPS , elektrikli ön ve arka cam , ön ve arka kol dayama , fonksiyonel direksiyon , hız sabitleyici , start/stop , digital klima , yol bilgisayarı ve anahtarsız çalıştırma özelliklerine sahiptir.

Dış donanım olarak ise otomatik kararan dikiz aynasıanahtarsız giriş , arka cam buz çözücü , hafızalı aynalar ,ön ve arka park sensörü , gece sensörü , yağmur sensörü , otomatik katlanır ve ısıtmalı yan aynalar , sis farı ve çelik jant'a sahiptir.

Ölçüler
Toyota Corolla 1.6 Elegant uzunluğu 4540 mm genişliği 1760 mm yüksekliği ise 1470 mm dir.Ayrıca araç 450 lt bagaj kapasitesine sahiptir.Aracın net ağırlığı 1271 kg taşıma kapasitesi ise 465 kg dır.

Lastik Seçimi Nasıl Yapılır
Avrupa Parlamentosu tarafından 2009 yılında kabul edilen ve uygulamasına 1 Kasım 2012 tarihinde başlanan lastikte etiketleme sistemiyle beraber otomobillerimize seçtiğimiz lastikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor.Bu konuda bilmeniz gereken tüm konuları videolar halinde sizlere sunuyoruz.

Güvenlik
İncelediğimiz modelde güvenlik donanımı olarak ABS , ASR , ESP , 8 hava yastığı , isofix , immobilizer , alarm , lastik arıza göstergesi ve merkezi kilit sistemi mevcuttur.

OTO GURME.com PUANI

Güvenlik : 7.85
Donanım : 8.20
Yakıt Tüketimi : 7.30

*Değerlendirme 10 puan üzerinden yapılmaktadır.

Editör Tolga Yıldırım dan Toyota Corolla 1.6 Elegant Değerlendirmesi :

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Toyota Corolla 1.6 Elegant almak isteyenler için aracın incelemesini ve değerlendirmesini yapacağım.

Öncelikle araçta dikkat etmemiz gereken nokta aracın sitedeki fiyat aralığı , aracımız sitemizde ki 30-35  Bin TL Otomobiller kategorisinde yer almaktadır.Aracımızı bu kategoride ki diğer araçlarla kıyaslayarak aynı para karşılığında başka hangi otomobillere ulaşabileceğinize bakmanızı öneririm.

Aracımız C segmenti bir araç olup boyutları incelendiğinde sınıfı içinde oldukça geniş ölçülere sahip bir otomobil olduğunu görüyoruz.

Donanımsal olarak aracı ele aldığımızda geniş bir donanım ağı görüyoruz.İç ve dış donanım olarak araçta neredeyse hiç bir eksik yok bu sebeple Oto Gurme donanım puanı oldukça yüksek.

Motor performansı açısından ise aracımızın 1.6 motorlu araçlar içinde en hızlılarından olduğunu 124 hp lik ve 157 Nm lik torktan anlayabiliyoruz. Araç 0-100 km hızlanmayı 10.4 saniyede gerçekleştiriyor.

Araç sahip olduğu 8 hava yastığı ve ABS,ASR,ESP, gibi gelişmiş fren sistemi teknolojileri ile güvenlik anlamında bizden yüksek puan almayı başarıyor.

Araç 100 km de 6.9 litrelik karışık yakıt tüketimi 1.6 motorlu bir araç için iyi sayılabilecek bir yakıt performansı sergilemektedir.

Genel anlamda bakıldığında 33.000 TL fiyat aralığında olan aracımız donanım ve güvenlik bakımından oldukça yüksek puanlar almayı başarıyor.Performansı ve yakıt tüketimi incelendiğinde 1.6 motorlu araçların en hızlılarından olan aracımız buna rağmen emsallerine nazaran az da olsa yakıt tüketimindeki cimriliğiyle olumlu not almayı başarıyor.

Araç incelemelerimden oldukça başarılı bir performans sergileyerek çıkmıştır.Aldığınız taktirde memnun kalacağınıza inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder