17 Şubat 2015 Salı

Opel Astra Comfort Özellikleri ve İnceleme (2001-2002 Model)


Opel Astra.Opel tarafından 1992 yılından beri üretilen C Segmenti otomobil modelidir.Opel Astra  günümüzde 4. neslini yaşamaktadır.Astra günümüze gelene kadar bir çok donanımsal model ve motor seçeneği ile piyasaya sunulmuştur.

Biz ise bu yazımızda Opelin 2001-2002 yıllarında ürettiği Opel Astra Comfort 1.6 modelini inceleyeceğiz.

Piyasa Değeri 
Opel Astra Comfort modelini satın almak için ülkemizde ki piyasa verilerini incelediğimizde aracın 15-20 bin TL aralığında olduğunu görüyoruz.Ortalama olarak 2001-2002 model bir Opel Astra'nın piyasa değeri 17.500-18.500 TL olarak göze çarpıyor.


Motor Performansı
Opel Astra Comfort 1598 cc (1.6) motor hacmine ve 100 hp gücünde bir motora sahiptir.Bu motor gücüyle maksimum oranda ürettiği tork 150 Nm dir.Fabrika verilerine göre araç 0-100 km hızlanmayı 11.5 saniyede gerçekleştirmektedir ve maksimum hızı 188 km dir.

Yakıt Tüketimi
Opel Astra Comfort şehir içinde 9.6 litre/100 km şehir dışında ise 5.6 litre/100 km oranında yakıt tüketmektedir.Karışık kullanımda yakıt tüketimi ortalama olarak 7.1 litre/100 km dir.Aracın yakıt tankı 52 litredir.

Yakıt Tasarrufunun Püf Noktaları
Araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Benzinli araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Dizel araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
LPG'li araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için nasıl vites değiştirmek gerekir videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için araç lastiklerimizde nelere dikkat etmeliyiz videolu anlatım 
Yakıt tasarrufu için yoğun trafikte nasıl araba kullanmak gerekir videolu anlatım 
Otomatik vitesli araçlarda yakıt tasarrufu yapmanın püf noktaları nelerdir videolu anlatım 

Donanım
İncelediğimiz Opel Astra Comfort iç donanım olarak analog klima ,  elektrikli ön ve arka camlar , hidrolik ve ayarlanabilir direksiyon , ön ve arka kol dayamaya sahiptir.

Dış donanım olarak ise arka cam buz çözücü ve elektrikli aynalara sahiptir.

Ölçüler
Opel Astra Comfort uzunluğu 4110 mm genişliği 1709 mm yüksekliği ise 1425 mm dir.Ayrıca araç 370 lt bagaj kapasitesine sahiptir.Aracın net ağırlığı 1205 kg taşıma kapasitesi ise 445 kg dır.

Lastik Seçimi Nasıl Yapılır
Avrupa Parlamentosu tarafından 2009 yılında kabul edilen ve uygulamasına 1 Kasım 2012 tarihinde başlanan lastikte etiketleme sistemiyle beraber otomobillerimize seçtiğimiz lastikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor.Bu konuda bilmeniz gereken tüm konuları videolar halinde sizlere sunuyoruz.

Güvenlik
İncelediğimiz modelde güvenlik donanımı olarak ABS fren sistemi ,  sürücü ve yolcu hava yastığı , merkezi kilit ve immobilizer bulunmaktadır.

Bu kasanın hemen hemen aynısı olan Astra'nın 1999 kasası çarpışma testinde Euro NCAP tan 5 üzerinden  4 yıldız almayı başarmıştır.




OTO GURME.com PUANI

Güvenlik : 4.20
Donanım : 3.70
Yakıt Tüketimi : 6.90

*Değerlendirme 10 puan üzerinden yapılmaktadır.

Editör Tolga Yıldırım dan Opel Astra Comfort Değerlendirmesi :

Merhaba arkadaşlar.Opel Astra Comfort almak isteyebilecek yada bu otomobile ilgi duyan arkadaşlar için araç hakkında ki görüşlerimi belirticem.

Öncelikle araçta dikkat etmemiz gereken nokta aracın fiyatı , aracın sitemizde ki 15-20 bin TL araçlar kategorisinde olduğunu görüyoruz.Bu sebeple bu aracı kendi fiyat aralığındaki modellerle kıyaslamak oldukça mantıklı olacaktır.

Aracımızın C segmenti olduğunu belirtmek istiyorum , aracın boyutları incelendiğinde yeterli seviyede genişliğe ve uzunluğa sahip olduğunu söyleyebilirim.

Donanımsal olarak aracı ele aldığımızda bir araçta olmazsa olmazlardan olan klimanın aracımızda olduğunu görüyoruz bunun dışında günümüzde üretilen çoğu arabada bile olmayan elektrikli ön camların yanı sıra arka camlarında elektrikli olması oldukça güzel bir özellik.

Aracı sizden başkalarınında kullanabileceğini düşündüğümüzde hidrolik ve ayarlanabilir direksiyon sürücü için güzel bir artı oluşturuyor.Bunun yanı sıra ön ve arkada olan kol dayamaları sürücü ve yolcu için daha konforlu bir yolculuk şansı yaratıyor.

Motor performansı açısından aracımızın seri bir araç olduğunu söyleyebiliriz.0/100 km hızlanmada ki 11.5 saniyelik derece 1.6 motorlu araçlar içinde seri olarak tanımlanabilir.Aracın eleştirebileceğimiz yönü ise taşıma kapasitesindeki düşük başarı , araç emsallerine nazaran 445 kg taşıma kapasitesi ile yeterli performansı gösteremiyor.

Bir araçta en önem verdiğim özelliklerden olan ABS'nin aracımızda mevcut olması fren tertibatı açısından iç açıcı bir durum bunun yanı sıra sürücü ve yolcu hava yastıkları aracın temelde belirli bir güvenlik düzeyini yakalamasında önemli rol oynuyor.

100 km de 7.1 litrelik karışık yakıt tüketimi 1.6 motorlu bir araç için fena olmayan bir yakıt performansı ancak yinede bu oranın çok düşük olduğunu söyleyemeyiz.

Genel anlamda bakıldığında 17.500-18.500 TL fiyat aralığında olan aracımız boyutları , donanımı , güvenliği , performansı ve yakıt tüketimi incelendiğinde ortalama bir performans sergiliyor.Araç alınabilir.

3 yorum:

  1. taşıma kapasitesi derken hocam

    YanıtlaSil
  2. Taşıma kapasitesi otomobilin rahatlıkla taşıdığı ağırlığı temsil eder.

    Otomobile 5 kişi bindiğinizde otomobiliniz boş olduğu zaman ki gibi performans göstermez.Taşıma kapasitesi de burada devreye girer otomobilin taşıma kapasitesi ne kadar yükse otomobilinize binecek yolcular sizin performansınızı o kadar az etkiler.

    YanıtlaSil
  3. Euroncaptan nasil 4yildiz almis tavan acilmis resmen o donem civicler bile daha az hasar almis.euroncap avrupaya calisiyor zaten .fransizlar kurdu diye biliyorum.

    YanıtlaSil