28 Nisan 2014 Pazartesi

Hyundai Accent 1.3 LS Özellikleri ve Yakıt Tüketimi (1997-1998-1999 Model)



Hyundai Accent.Hyundai tarafından 1994 yılından beri üretilen C Segmenti otomobil modelidir.Hyundai Accent  günümüzde 4. neslini yaşamaktadır.Accent günümüze gelene kadar bir çok donanımsal model ve motor seçeneği ile piyasaya sunulmuştur.

Biz ise bu yazımızda Accent'in 1997-1998-1999 yıllarında ürettiği Hyundai Accent 1.3 LS  modelini inceleyeceğiz.



Piyasa Değeri 
Hyundai Accent 1.3 LS modelini satın almak için ülkemizde ki piyasa verilerini incelediğimizde aracın 5-10 bin TL aralığında olduğunu görüyoruz.Ortalama olarak 1997-1998-1999 model bir Hyundai Accent 1.3 LS nin piyasa değeri 9.500 TL olarak göze çarpıyor.Bu araç ile aynı fiyat arlığında ki diğer araçları görmek için 5-10 bin tl otomobiller kategorimize bakın.


Motor Performansı
Hyundai Accent 1.3 LS 1341 cc (1.3) motor hacmine ve 75 hp gücünde bir motora sahiptir.Bu motor gücüyle maksimum oranda ürettiği tork 118 Nm dir.Fabrika verilerine göre araç 0-100 km hızlanmayı 12.8 saniyede gerçekleştirmektedir ve maksimum hızı  174  dir.

Yakıt Tüketimi
Hyundai Accent 1.3 LS şehir içinde 9.2 litre/100 km şehir dışında ise 6.3 litre/100 km oranında yakıt tüketmektedir.Karışık kullanımda yakıt tüketimi ortalama olarak 7.4 litre/100 km dir.Aracın yakıt tankı 45 litredir.

Yakıt Tasarrufunun Püf Noktaları
Araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Benzinli araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Dizel araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
LPG'li araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için nasıl vites değiştirmek gerekir videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için araç lastiklerimizde nelere dikkat etmeliyiz videolu anlatım 
Yakıt tasarrufu için yoğun trafikte nasıl araba kullanmak gerekir videolu anlatım 
Otomatik vitesli araçlarda yakıt tasarrufu yapmanın püf noktaları nelerdir videolu anlatım 

Donanım
İncelediğimiz Hyundai Accent 1.3 LS iç donanım olarak sadece elektrikli ön camlara sahiptir.

Dış donanım olarak ise arka cam buz çözücü ve sis farına sahiptir.

Ölçüler
Hyundai Accent 1.3 LS uzunluğu 4103 mm genişliği 1620 mm yüksekliği ise 1394 mm dir.Ayrıca araç 342 lt bagaj kapasitesine sahiptir.Aracın net ağırlığı 1026 kg taşıma kapasitesi ise 454 kg dır.

Lastik Seçimi Nasıl Yapılır
Avrupa Parlamentosu tarafından 2009 yılında kabul edilen ve uygulamasına 1 Kasım 2012 tarihinde başlanan lastikte etiketleme sistemiyle beraber otomobillerimize seçtiğimiz lastikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor.Bu konuda bilmeniz gereken tüm konuları videolar halinde sizlere sunuyoruz.

Güvenlik
İncelediğimiz modelde güvenlik donanımı olarak sadece merkezi kilit sistemi vardır.

OTO GURME.com PUANI

Güvenlik : 0.00
Donanım : 1.40
Yakıt Tüketimi : 6.60

*Değerlendirme 10 puan üzerinden yapılmaktadır.

Editör Tolga Yıldırım dan Hyundai Accent 1.3 LS Değerlendirmesi :

Merhaba arkadaşlar.Hyundai Accent 1.3 LS almak isteyebilecek yada bu otomobile ilgi duyan arkadaşlar için araç hakkında ki görüşlerimi belirteceğim.

Öncelikle araçta dikkat etmemiz gereken nokta aracın fiyatı , aracın sitemizde ki 5-10 bin TL araçlar kategorisinde olduğunu görüyoruz.Bu sebeple bu aracı kendi fiyat aralığındaki modellerle kıyaslamak oldukça mantıklı olacaktır.

Aracımızın C segmenti olduğunu belirtmek istiyorum , aracın boyutları incelendiğinde araç genişliğinin çok yeterli olmadığını görüyorum.

Donanımsal olarak aracı ele aldığımızda elektrikli ön camlar , sis farı ve arka buz çözücü olduğunu görüyoruz.Bu açıdan da aracımız yeterlilik gösteremiyor.

Motor performansı açısından aracımızın seri bir araç olmadığını söyleyebilir.Ayrıca taşıma kapasitesindeki düşük başarı araca 3-4 kişi bindiğinizde motor performansının daha da düşmesine sebep olacaktır.

Araçta merkezi kilitten başka hiç bir güvenlik donanımının olmaması ise oldukca can sıkıcı.

100 km de 7.4 litrelik karışık yakıt tüketimi 1.6 motorlu bir çok araçtan bile daha yüksek bir ortalama.

Genel anlamda bakıldığında 9.500 TL fiyat aralığında olan aracımız boyutları , donanımı , güvenliği , performansı ve yakıt tüketimi incelendiğinde oldukça başarısız oluyor.

Aracımız oldukca vasat fakat bu fiyat aralığında alınabilecek iyi otomobillerden.


Hyundai Accent Çarpışma Testi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder