4 Mayıs 2014 Pazar

Chevrolet Cruze 1.6 LS Özellikleri ve İnceleme (2010 Model)


Chevrolet Cruze.Chevrolet tarafından 2008 yılından beri üretilen D Segmenti otomobil modelidir.Üretildiği yıldan itibaren çeşitli donanımsal modeller ve motor seçenekleri kullanıcılara sunulmuştur.

Biz ise bu yazımızda 2010 model Chevrolet Cruze 1.6 LS'i  inceleyeceğiz.

Piyasa Değeri
Chevrolet Cruze 1.6 LS modelini satın almak için ülkemizde ki piyasa verilerini incelediğimizde aracın 25-30 bin TL aralığında olduğunu görüyoruz.Ortalama olarak 2010 model bir Chevrolet Cruze 1.6 LS nin piyasa değeri 28.000 TL olarak göze çarpıyor.


Motor Performansı
Chevrolet Cruze 1.6 LS 1598 cc (1.6) motor hacmine ve 124 hp gücünde bir motora sahiptir.Bu motor gücüyle maksimum oranda ürettiği tork 154 Nm dir.Fabrika verilerine göre araç 0-100 km hızlanmayı 10.9 saniyede gerçekleştirmektedir ve maksimum hızı  190 km  dir.

Yakıt Tüketimi
Chevrolet Cruze 1.6 LS şehir içinde 8.8 litre/100 km şehir dışında ise 5.1 litre/100 km oranında yakıt tüketmektedir.Karışık kullanımda yakıt tüketimi ortalama olarak 6.5 litre/100 km dir.Aracın yakıt tankı 60 litredir.

Yakıt Tasarrufunun Püf Noktaları
Araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Benzinli araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Dizel araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
LPG'li araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için nasıl vites değiştirmek gerekir videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için araç lastiklerimizde nelere dikkat etmeliyiz videolu anlatım 
Yakıt tasarrufu için yoğun trafikte nasıl araba kullanmak gerekir videolu anlatım 
Otomatik vitesli araçlarda yakıt tasarrufu yapmanın püf noktaları nelerdir videolu anlatım 

Donanım
İncelediğimiz Chevrolet Cruze 1.6 LS iç donanım olarak EPS , elektrikli ön ve arka camlar , otomatik kararan dikiz aynası , deri direksiyon , yol bilgisayarı , ön ve arka kol dayama , hidrolik direksiyon , dijital klima ve ayarlanabilir direksiyona sahiptir.

Dış donanım olarak ise arka cam buz çözücü , elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar , arka park sensörü , sis farı , alışımlı jant ve yağmur sensörüne sahiptir.

Ayrıca araçta ses sistemi olarak radyo - cd çalar , 6+ hoporlör , USB/AUX  mevcuttur.

Ölçüler
Chevrolet Cruze 1.6 LS uzunluğu 4597 mm genişliği 1788 mm yüksekliği ise 1477 mm dir.Ayrıca araç 450 lt bagaj kapasitesine sahiptir.Aracın net ağırlığı 1285 kg taşıma kapasitesi ise 503 kg dır.

Lastik Seçimi Nasıl Yapılır
Avrupa Parlamentosu tarafından 2009 yılında kabul edilen ve uygulamasına 1 Kasım 2012 tarihinde başlanan lastikte etiketleme sistemiyle beraber otomobillerimize seçtiğimiz lastikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor.Bu konuda bilmeniz gereken tüm konuları videolar halinde sizlere sunuyoruz.

Güvenlik
İncelediğimiz modelde güvenlik donanımı olarak ABS , ASR , ESP , 10 hava yastığı , alarm , merkezi kilit , immobilizer , isofix , lastik arıza göstergesi ve yokuş kalkış desteği mevcuttur.

OTO GURME.com PUANI

Güvenlik : 8.38
Donanım : 6.40
Yakıt Tüketimi : 7.50

*Değerlendirme 10 puan üzerinden yapılmaktadır.

Editör Tolga Yıldırım dan Chevrolet Cruze 1.6 LS Değerlendirmesi :

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Chevrolet Cruze 1.6 LS almak isteyenler için aracın incelemesini ve değerlendirmesini yapacağım.

Öncelikle araçta dikkat etmemiz gereken nokta aracın sitedeki fiyat aralığı , aracımız sitemizde ki 25-30 Bin TL Otomobiller kategorisinde yer almaktadır.Aracımızı bu kategoride ki diğer araçlarla kıyaslayarak aynı para karşılığında başka hangi otomobillere ulaşabileceğinize bakmanızı öneririm.

Aracımız D segmenti bir araç olup boyutları incelendiğinde sınıfı içinde oldukça yeterli ölçülere sahip bir otomobil olduğunu görüyoruz.

Donanımsal olarak aracı ele aldığımızda donanım ağının orta seviyede kaldığını görüyoruz.D segmenti bir otomobil almak isteyen kullanıcılar donanımsal özelliklerin çeşitliliğinden hoşlanırlar.Aracımız bu bakımdan iyi not alamasada ortalama bir puan almayı başarıyor.

Motor performansı açısından ise aracımızın 1.6 motorlu araçlar içinde seri araçlardan  olduğunu söyleyebilirim.Bunu 124 hp lik ve 154 Nm lik torktan anlayabiliyoruz. Araç 0-100 km hızlanmayı 10.9 saniyede gerçekleştiriyor.

Araç sahip olduğu 10 hava yastığı ve ABS,ASR,ESP, gibi gelişmiş fren sistemi teknolojilerinin yanı sıra sunmuş olduğu yokuş kalkış desteği ve lastik arıza göstergesi gibi güvenlik açısından önemli olan donanımlarla yüksek puan almayı başarıyor.

Araç 100 km de 6.5 litrelik karışık yakıt tüketimi ile 1.6 motorlu bir araç için gayet iyi bir yakıt performansı sergilemektedir.

Genel anlamda bakıldığında 28.000 TL fiyat aralığında olan aracımız güvenlik , performans , yakıt ve ölçüleri bakımından oldukça yüksek puanlar almayı başarıyor.

Araç incelemelerimden oldukça başarılı bir performans sergileyerek çıkmıştır.Hafif kusur olarak donanımsal verilerde biraz daha çeşitlilik olabilirdi diye düşünüyorum.Aracı almaya niyetli olan arkadaşların memnun kalacaklarını düşünüyorum.

12 yorum:

  1. Arkadaş bende 2011 model bir cruze aldım ama iki gündür usb girişinin olması gerektiği yere bakıyorum bir türlü bulamıyorum yani usb girişi boş sol tarakta aux girişi var evet ince bir kablo ile telefın bağlanılabliyor zannediyorum bu arada bluetot yok inanılır gibi değil ama onu bunu boşver nerede bu usb kardeşim allah rızası için help me plase

    YanıtlaSil
  2. 2011 ls pluslarda usb var. Sizdeki duz ls galiba bendeki gibi. Ls paketlerde teybe usb takamiyorsunuz. Ben 96kbit ile cd ye mp3 attim 250 civari sarki aliyor o yuzden usb yi cok dert etmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aracın cd çaları 6 adet aldığı için track yükleseniz bile yetiyor bence

      Sil
  3. İncelemede bazi hatalar var. Cruze D degil C segmenttir. 2010 yili tum araclar 124 degil 113 beygirdi. Ls paketlerde usb kararan ayna yagmur sensoru vs bulunmuyor. Sagdan soldan bilgileri devsirmis inceleme diye koymusunuz ama aracin icine dahi oturdugunuza emin degilim

    YanıtlaSil
  4. 10 gün oldu 2002 bora satıp 2010 ls cruze aldım konfor acısından cok cok ıyı boraya göre ama performans ve yakıtta boranın cok altında

    YanıtlaSil
  5. 2 yıldır 2010 model cruze ls ov kullanıyorum.bu arabanın fiyatı bu olmamalı en az 2 katı olmalı bence. estetik, konfor mükemmel performans yeterli, yakıt ortalamada.

    YanıtlaSil
  6. 2012 model Design Edition Plus (Wtcc-LTZ) kullanıyorum 2 yıldır. Aracımdan son derece memnunum. Asla bu kadar ucuz fiyatın arabası değil. Çok kaliteli ve donanımlı. Bu araçları bu fiyatlara kullananlar çok şanslı.

    YanıtlaSil
  7. 2010 ls plus aracım var çok memnunum , kararan ayna yağmur sensörü , park sensörü ve fabrikasyon landeranzo tüp var , araç bu haliyle yakıtta da iyi vermiş olduğu konforda bir oladar , deri direksiyon topuzu , deri direksiyon , fakat lpg başka bir cruze alıp yani atiker falan veya başka bir tüp takarsanız aracın 4 veya 5 aylık ömrü kalıyo dikkat edin, ve araçta en önemli şey aldığınız gibi 350 veya 400 tl harcayarak yağlamayı soğutmaya çalışan bir parça var o parçanın fitillerini değişmemiz gerekiyor , o parçanın filtresini değişmez iseniz yandınız , en az 5 bin tl masraf açar , radyatör suyundan yağlar patlamaya başlıyor , akabinde radyatör ve tüm sindirim sistemi aracın yağdan donuyor , ve radyatörü tenizletiyip bile deseniz kurtulmuyor , yani gitti 5 bin şanslıysanız , değilseniz sandık motorda ister , ozaman arabayı hurdaya satarsınız dikkat edin

    YanıtlaSil
  8. ben de 2010 vruze ve 2006 bmw var ....cruze ciddi farklı , satacagimi da dusunmuyorum

    YanıtlaSil
  9. Bende 2010 cruze ls var 11r beygir usb yok teyp fm çok yavaş içerden bagaj açılmıyo başka hiç bir sıkıntısı yok 29 litre gazla 300 km gidiyom şehir içi ise 29 litre gazla 240 gidiyo araç performası fazla degil ama çok iyi bu fiyata adanada servis dışında teype usb içerden bagaj açma dügmesi takan iyi bir usta varmı numaram 05306356475

    YanıtlaSil