3 Ağustos 2014 Pazar

Honda Civic 1.6 Premium Özellikleri ve İnceleme (2007-2008 Model)



Honda Civic Resimleri


Honda Civic.Honda tarafından 1973 yılından beri üretilen C Segmenti otomobil modelidir.Honda Civic günümüzde 9. neslini yaşamaktadır.Civic günümüze gelene kadar bir çok donanımsal model ve motor seçeneği ile piyasaya sunulmuştur.

Biz ise bu yazımızda 2007-2008 model Honda Civic 1.6 Premium'u  inceleyeceğiz.


Piyasa Değeri 
Honda Civic 1.6 Premium modelini satın almak için ülkemizde ki piyasa verilerini incelediğimizde aracın 25-30 bin TL aralığında olduğunu görüyoruz.Ortalama olarak 2007-2008 model bir Honda Civic 1.6 Premium'un piyasa değeri 29.500 TL olarak göze çarpıyor.


Motor Performansı
Honda Civic 1.6 Premium 1595 cc (1.6) motor hacmine ve 125 hp gücünde bir motora sahiptir.Bu motor gücüyle maksimum oranda ürettiği tork 152 Nm dir.Fabrika verilerine göre araç 0-100 km hızlanmayı 10.3 saniyede gerçekleştirmektedir ve maksimum hızı  197 km  dir.

Yakıt Tüketimi
Honda Civic 1.6 Premium şehir içinde 9.1 litre/100 km şehir dışında ise 5.4 litre/100 km oranında yakıt tüketmektedir.Karışık kullanımda yakıt tüketimi ortalama olarak 6.7 litre/100 km dir.Aracın yakıt tankı 50 litredir.

Yakıt Tasarrufunun Püf Noktaları
Araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Benzinli araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
Dizel araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım 
LPG'li araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için nasıl vites değiştirmek gerekir videolu anlatım
Yakıt tasarrufu için araç lastiklerimizde nelere dikkat etmeliyiz videolu anlatım 
Yakıt tasarrufu için yoğun trafikte nasıl araba kullanmak gerekir videolu anlatım 
Otomatik vitesli araçlarda yakıt tasarrufu yapmanın püf noktaları nelerdir videolu anlatım 

Donanım
İncelediğimiz Honda Civic 1.6 Premium iç donanım olarak EPS , elektrikli ön ve arka cam , otomatik kararan dikiz aynası , hidrolik ve fonksiyonel direksiyon , ön ve arka kol dayama , hız sabitleyici , deri direksiyon , yol bilgisayarı ve dijital klimaya sahiptir.

Dış donanım olarak ise arka cam buz çözücü , krom ön ızgaraFar (Xenon) , elektrikli yan aynalar , arka park sensörü , sis farı , ısıtmalı aynalar ve alışımlı janta sahiptir.

Ölçüler
Honda Civic 1.6 Premium uzunluğu 4545 mm genişliği 1750 mm yüksekliği ise 1435 mm dir.Ayrıca araç 389 lt bagaj kapasitesine sahiptir.Aracın net ağırlığı 1193 kg taşıma kapasitesi ise 500 kg dır.

Lastik Seçimi Nasıl Yapılır
Avrupa Parlamentosu tarafından 2009 yılında kabul edilen ve uygulamasına 1 Kasım 2012 tarihinde başlanan lastikte etiketleme sistemiyle beraber otomobillerimize seçtiğimiz lastikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor.Bu konuda bilmeniz gereken tüm konuları videolar halinde sizlere sunuyoruz.

Güvenlik
İncelediğimiz modelde güvenlik donanımı olarak ABS , ASR , ESP , 8 hava yastığı , lastik arıza göstergesi , merkezi kilit ve immobilizer mevcuttur.

OTO GURME.com PUANI

Güvenlik : 7.65
Donanım : 6.80
Yakıt Tüketimi : 7.30

*Değerlendirme 10 puan üzerinden yapılmaktadır.

Editör Tolga Yıldırım dan Honda Civic 1.6 Premium Değerlendirmesi :

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Honda Civic 1.6 Premium almak isteyenler için aracın incelemesini ve değerlendirmesini yapacağım.

Öncelikle araçta dikkat etmemiz gereken nokta aracın sitedeki fiyat aralığı , aracımız sitemizde ki 25-30  Bin TL Otomobiller kategorisinde yer almaktadır.Aracımızı bu kategoride ki diğer araçlarla kıyaslayarak aynı para karşılığında başka hangi otomobillere ulaşabileceğinize bakmanızı öneririm.

Aracımız C segmenti olup boyutları incelendiğinde sınıfı içinde yeterli ölçülere sahip bir otomobil olduğunu görüyoruz.

Donanımsal olarak aracı ele aldığımızda Honda'nın bize sunmuş olduğu  geniş bir donanım ağıyla karşılaşıyoruz.Hidrolik ve fonksiyonel direksiyonla başlayan donanım hemen kolumuzun altındaki ön ve arka kol dayamasıyla devam ediyor.Elimizin altındaki deri direksiyon tutuş hissiyatında önemli bir artı oluştururken hız sabitleyici , dijital klima ve yol bilgisayarı bize daha konforlu ve güvenli bir yolculuk şansı sunuyor.

Dış donanımda ki xenon far , çelik jant ve sis farları ise arabamızın görüntüsünde hatrı sayılır bir şıklık yaratıyor.

Motor performansı açısından ise aracımızın çok seri bir araç olduğunu söyleyebilir.125 hp ve 152 Nm lik tork gücüne sahip 1.6 motor bunun en büyük kanıtı.

Ayrıca araç 8 hava yastığı ve sahip olduğu ABS,ASR,ESP gibi gelişmiş fren sistemi teknolojileri ile güvenlik anlamında üst seviyelerde dolaşmaktadır.

100 km de 6.7 litrelik karışık yakıt tüketimi 1.6 motorlu bir araç için oldukça iyi bir derece.

Genel anlamda bakıldığında 29.500 TL fiyat aralığında olan aracımız boyutları , donanımı , güvenliği , performansı ve yakıt tüketimi incelendiğinde oldukça başarılı bir performans sergiliyor.

2007 ve 2008 model Honda Civic 1.6 Premium  bölüm bölüm yaptığım bütün analizlerden başarılı bir şekilde geçmeyi başardı.Aracı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Honda Civic Tanıtım Videosu



Honda Civic Maksimum Hız Videosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder