17 Şubat 2015 Salı

Skoda Superb 1.6 TDi Elegance Özellikleri 2012-2013-2014 Model




Skoda Superb Resimleri



Motor
Silindir Hacmi1598 cc
Beygir Gücü105 hp
Maksimum Tork250 Nm
Maksimum Hız189 Km
0-100 Km Hızlanma12.5 Sn
Şanzıman TipiDüz Vites
Vites Sayısı5 İleri
Yakıt
Yakıt TürüDizel
Şehir İçi Tüketim6.2 lt
Şehir Dışı Tüketim4.4 lt
Ortalama Tüketim5.0 lt
Km Başı Tüketim----
Yakıt Deposu60 lt
Co2 Emisyonu----
Ölçüler
Uzunluk4833 mm
Genişlik1817 mm
Yükseklik1462 mm
Net Ağırlık1519 kg
Bagaj Hacmi565 lt
Karoser TipiSedan
SegmentiD

Piyasa Değeri
Skoda Superb 1.6 TDi Elegance modelini satın almak için ülkemizde ki piyasa verilerini incelediğimizde

2012 Model Skoda Superb 1.6 TDi Elegance ortalama olarak 65.000 TL
2013 Model Skoda Superb 1.6 TDi Elegance ortalama olarak 84.000 TL
2014 Model Skoda Superb 1.6 TDi Elegance ortalama olarak ? TL

Motor Performansı
Skoda Superb 1.6 TDi Elegance , 1598 cc (1.6) motor hacmine ve 105 hp gücünde bir motora sahiptir.Bu motor gücüyle maksimum oranda ürettiği tork 250 Nm dir.Fabrika verilerine göre araç 0-100 km hızlanmayı 12.5 saniyede gerçekleştirmektedir ve maksimum hızı  189 km  dir.

Yakıt Tüketimi
Skoda Superb 1.6 TDi Elegance , şehir içinde 6.2/100 km şehir dışında ise 4.4/100 km oranında yakıt tüketmektedir.Karışık kullanımda yakıt tüketimi ortalama olarak 5.5 litre/100 km dir.Aracın yakıt tankı 60 litredir.

Ölçüler
Skoda Superb 1.6 TDi Elegance , uzunluğu 4883 mm genişliği 1817 mm yüksekliği ise 1462 mm dir.Ayrıca araç 565 lt bagaj kapasitesine sahiptir.Aracın net ağırlığı 1519 kg dır.

Standart Güvenlik Donanımı Özellikleri
Sürücü ve ön yolcu hava yastıkları ve gergili ön emniyet kemerleri,Yan Hava Yastıkları,Perde Hava Yastıkları,Ön Yolcu Hava Yastığı İptali,Arkada üç noktadan bağlı emniyet kemerleri - (üç yolcu için) , ESC , ABS , HBA , MSR , ASR , EDL , EBS , DSR , Yokuş kalkış destek sistemi hill holder , Sürücü yorgunluk tespit sistemi , WOKS özellikli aktif ön kafalıklar , İç gözlem sensörlü + yardımcı sirenli alarm sistemi , Adaptif aydınlatma sistemli (AFS)  bi-Xenon farlar ve ön far yıkayıcısı , Köşe dönüş özellikli ön sis farları , Lastik basınç kontrol sistemi , Sürücü emniyet ve ön yolcu kemeri ikaz ışığı

Standart Konfor ve Teknoloji Özellikleri
Yükseklik ve derinlik ayarlı elektro-mekanik takviyeli direksiyon simidi , Maxi-DOT bilgi ekranı , 4 kollu çok fonksiyonlu deri kaplı direksiyon simidi , Deri kaplı vites topuzu ve el freni , Radyo Bolero dokunmatik ekranlı entegre 6'lı CD-değiştiricli Radyo/CD/MP3 çalar , Ön kol dayama ünitesi , Aux-in soketi , Hız sabitleyici , Yağmur sensörü , Start/Stop Sistemi (1,8 TSI; 2,0 TSI; 3,6 FSI motorlar hariç) , Radyo ekranına entegre görsel destek özelliği olan arka park sensörü , Park Asistanı ve radyo ekranına entegre görsel destek özelliği olan ön park sensörü , Elektrikli ön ve arka camlar - güvenlik sistemi ve çocuk güvenlik kilidi , Far sensörü (Eve geliş, evden çıkış, tünele giriş, gündüz lambası) , Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası , Elektrikli, ısıtmalı, otomatik katlanabilen, hafızalı yan aynalar , Klimatronik (Çift bölge kontrollü, hava kalite sensörlü tam otomatik klima) , B sütununda havalandırma çıkışları , Yükseklik ve bel destek ayarlı ön koltuklar , Elektrikli sürücü ve yolcu koltuğu (sürücü koltuğu hafızalı) , Ayaklık aydınlatıcısı (Sürücü ve ön yolcu için) , Ayaklık aydınlatıcısı (Arka yolcular için) , Gözlük saklama gözü , 16" boyutunda stepne , Bagaj bölmesine erişim sağlayan katlanabilir arka kol dayama ünitesi , Mekanik arka ve yan arka cam güneşlikleri*  

Skoda Markası'nın Kısa Tarihçesi
Škoda Auto, Çek otomobil üreticisi, en eski otomobil üreticileriden biridir. 1991'de Volkswagen Grubu tarafından satın alındı.

Şirket 1895 yılında Laurin & Klement adlı aile şirketinde çalışan 2 kişinin bisiklet yapmak üzere ortaklık kurmaları ile kuruldu. 1899 da motosiklet, 6 yıl sonra da araba üretmeye başladılar. Fabrikası Mlada Boleslav kentinde bulunmaktadır.Škoda Çekçede "hasar" anlamına gelmektedir.

Mladá Boleslav şehri ve otomobil üreticisi Škoda Auto, 100 yıldan uzun bir süredir birlikte gelişme göstermektedirler. Škoda Auto, şehrin yüz ölçümünün üçte birinden fazlasını kaplamakta ve şehrin bütünleşik bir parçasıdır. Ana üretim operasyonu kademeli olarak fabrikanın yeni bölümlerine kaydırılmış ve orijinal haliyle korunan eski fabrika tesisin uç noktasında kalarak otomobil üreticisinin şehre bakan yüzü haline gelmiştir.

Editör Tolga Yıldırım dan Skoda Superb 1.6 TDi Elegance Değerlendirmesi :


Geçmişte rekabet oranı genellikle C Segmenti Otomobillere olurdu.Kompakt sedanlar , kompakt hatchback'ler;Golf,Astra,Focus vs  Günümüzde ise bu rekabet D Segmentine sıçramış durumda , bunun sebeide 1.6 lt'lik motorların D Segmentine gelmiş olması.Dengelerin değişmesiyle rekabette bu oranda arttı.Kaliteleri yükselen otomobiller 1.6 motorun getirdiği vergi avantajıyla daha ulaşılabilir oldu, bu dönemde atak yapan markalardan biride Skoda.

Skoda hem geliştirdiği hemde büyüyyen ürün gamıyla bir çok insanın ilgisini çekmeyi başardı.Geçtiğimiz dönemde ki anlayışı ekonomik bir araç olarak lanse edilen skoda günümüzde ise bu tarzından sıyrılarak yüksek teknolojisi , kalitesi gelişmiş motor , şanzıman  ve ekipmanlarıyla imajını büyük ölçüde düzeltti.

Son dönemlerdeki gelişmenin en gözle görülür meyvesi ise Superb , Passat modelinin üzerine kurgulanan otomobil fiziksel yapısıyla bir vW temeline dayanıyor.Geçtiğimiz aylarda ufak bir makyaj operasyonu geçiren Superb eski imajından sıyrılarak yeni bir görünüme kavuştu.

İç mekan tasarımında elegans  , ahşap görünümlü ve rahatlı odaklı aracın 4833 mm lik uzunluğu iç mekana çok iyi yansıyor bu durumu özellikle arka koltuklardaki diz mesafesinden rahatlıkla anlayabliyorsunuz.Ayrıca bu uzunluğun bagaj kısmına sağladığı avantaj ise rakiplerinin çok önünde olan 565 lt lik bagaj alanıyla öne çıkıyor.



Yorumuuzun sonun agelirken Skoda için son derece konforlu ve malzemesinin kaliteli olduğunu kalabalık bir aileyi tatmin edecek kadar da geniş olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder